איך לפתוח בלוג אנונימי – בלי לחשוף את הפנים

תוכן עניינים 📋

הבלוג הראשון שפתחתי היה אנונימי למרות שהיה אפשר לראות מי עומד מאחורי הבלוג. איך עשיתי זאת? יצרתי דמות מזוייפת בשם אמילי. ואם זה לא מספיק גם פתחתי לה רשתות חברתיות כדי לחזק את האמינות בקרב הגולשים. (כיום אני מתחרט על כך, במאמר ארחיב למה). הסיבה שבגללה בחרתי לפתוח את הבלוג באופן אנונימי עם דמות פקטיבית היא כי לא רציתי לשים את הפנים שלי על בלוג ששירת אותי בעיקר למטרות רווח. (שיווק שותפים ופרסומות).

יש כמה סיבות לפתיחת לבלוג בעילום שם. אולי אתם רוצים לכתוב על נושאים שנויים במחלוקת. או אולי אתם פשוט לא רוצים לחשוף את זהותכם. לכל אחד יש את הסיבה המסתורית שלו.

במאמר הבא אראה לכם כיצד לפתוח בלוג או אתר אנונימי.

איך לפתוח בלוג אנונימי

כדי ליצור בלוג אנונימי, יש צורך לבחור פלטפורמה המאפשרת יצירת בלוגים אנונימיים. ישנן מספר פלטפורמות כאלה, כגון:

  • Blogger – פלטפורמה חינמית של גוגל המאפשרת יצירת בלוגים אנונימיים. (לא מומלץ, כמעט ואף אחד לא פותח שם בלוג).
  • WordPress.com – פלטפורמה חינמית המאפשרת יצירת בלוגים אנונימיים, אך עם הגבלות מסוימות. (מומלץ!).
  • Wix – פלטפורמה חינמית המאפשרת יצירת בלוגים אנונימיים, אך עם הגבלות נוספות.(מומלץ לאנשים פחות טכנולוגיים).

אני ממליץ לפתוח בלוג אנונימי בוורדפרס מכמה סיבות:

  • גמישות: וורדפרס היא פלטפורמה גמישה מאוד, המאפשרת לכם להתאים את הבלוג שלכם לצרכים שלכם בצורה מושלמת. זה כולל גם את היכולת להסתיר את זהותכם.
  • שליטה מלאה: כאשר אתם יוצרים בלוג בוורדפרס, אתם מקבלים שליטה מלאה על הבלוג שלכם. זה כולל את היכולת לשלוט בתוכן, בעיצוב ובכל היבט אחר של הבלוג. זה חשוב במיוחד אם אתם רוצים להגן על הזהות שלכם.
  • פונקציונליות רחבה: וורדפרס מציעה מגוון רחב של פונקציונליות, המאפשרת לכם ליצור בלוג אישי מתקדם ורב-תכליתי. זה כולל פונקציות כמו תגובות, קטגוריות, תגיות ועוד.

כדי לפתוח בלוג בוורדפרס תצטרכו שרת בו תאחסנו את הבלוג שלכם. אני ממליץ על Cloudways בגלל האמינות והמחירים המשתלמים. המנוי הכי זול ב-Cloudways עולה 11 דולר לחודש וכולל גם 3 ימי ניסיון חינם. ואם תשתמשו בקוד הקופון YOAV20, תקבלו 20% הנחה על החודש הראשון.

הנה סרטון שהכנתי ליצירת בלוג וורדפרס בשרת אחסון של Cloudways:

אם בחרתם שלא לפתוח את הבלוג בוורדפרס מסיבות כאלו ואחרות, תצטרכו להירשם לשירות של הפלטפורמות האחרות. בשלב ההרשמה, תצטרכו להזין שם משתמש, כתובת דואר אלקטרוני וסיסמה. חשוב להשתמש בשם משתמש וכתובת דואר אלקטרוני אנונימיים, כגון כתובת דואר אלקטרוני זמנית או כתובת דואר אלקטרוני המגיעה משירות אנונימי.

לאחר שתירשמו לשירות, תוכלו להתחיל לכתוב פוסטים לבלוג שלכם. כאשר אתם כותבים פוסט, זכרו להימנע מהחשיפה של פרטים אישיים אודותיכם, כגון השם האמיתי שלכם, מקום המגורים שלכם או העבודה שלכם.

כדי להפוך את הבלוג שלכם לדיסקרטי יותר, תוכלו להשתמש בשירותי אנונימיזציה, כגון TOR או VPN. שירותים אלה יאפשרו לכם לגשת לאינטרנט באופן אנונימי, כך שכל הפעילות שלכם באינטרנט לא תהיה מקושרת אליכם אישית.

טיפים נוספים לפתיחת בלוג אנונימי

  • השתמשו בשם משתמש אנונימי. שם המשתמש שלכם צריך להיות כזה שלא ניתן יהיה לזהות בו אתכם באופן אישי. לדוגמה, אתם יכולים להשתמש בשם קוד, בשם עט או בשם של דמות בדיונית.
  • השתמשו בכתובת דואר אלקטרוני אנונימית. תוכלו להשתמש בכתובת דואר אלקטרוני זמנית או בכתובת דואר אלקטרוני המגיעה משירות אנונימי. לדוגמה, אתם יכולים להשתמש בשירות כמו ProtonMail או Tutanota.
  • הימנע מהחשיפה של פרטים אישיים. כאשר אתם כותבים פוסטים לבלוג שלכם, חשוב להימנע מהחשיפה של פרטים אישיים אודותיכם, כגון השם האמיתי שלכם, מקום המגורים שלכם או העבודה שלכם. לדוגמה, אתם יכולים להשתמש בשמות בדויים, בכתובות מעורפלות או בהצהרות כלליות.
  • צרו דמות אנונימית. תוכלו גם ליצור דמות פקטיבית עבור הבלוג שלכם. דמות זו יכולה להיות מישהי שאתם מכירים, מישהי שאתם יוצרים או מישהי שאתם פשוט מדמיינים.

אזהרה לגבי פתיחת בלוג בעילום שם

פתיחת בלוג אנונימי יכולה להיות דרך מעולה להגן על הזהות שלכם, אך חשוב להיות מודעים לכך שישנם גם חסרונות לכך. אחד החסרונות העיקריים הוא שזה יכול לפגוע בחשיפה של הבלוג שלכם בגוגל.

גוגל מעדיף לקדם אתרים שברור לו מי הבעלים מאחוריהם. זאת מכיוון שגוגל רוצה להבטיח שהאתרים הללו אמינים ושהתוכן שלהם איכותי. כאשר אתם פותחים בלוג אנונימי, גוגל לא יכולה לוודא מי הבעלים של הבלוג וזה עלול להשפיע על דירוג הבלוג שלכם בתוצאות החיפוש.

לעוד מידע על קידום אתרים בגוגל לחצו כאן.

אם אתם מעוניינים לפתוח בלוג ללא זהותכם, חשוב להיות מודעים לכך שזה עלול לפגוע בחשיפה של הבלוג שלכם בגוגל. אתם יכולים לצמצם את הסיכון הזה על ידי יצירת בלוג איכותי ומעניין, אך חשוב להיות מודעים לכך שזה עדיין עלול להיות מאתגר.

עדכוני גוגל כמו E-A-T (Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness) חזקו את החשיבות של זהות הבעלים של אתר עבור דירוג האתר בתוצאות החיפוש. עדכונים אלה מחייב אתרים להציג סממנים של מומחיות, סמכות ואמינות.

בסרטון הבא אני מרחיב יותר על הE-A-T.

לסיום

אם אתם מעוניינים לדעת עוד על עולם הבלוגינג, אני מזמין אתכם לקרוא עוד מדריכים שלי בנושא. המדריכים שלי כוללים מידע על נושאים כמו:

  • טעויות נפוצות שבלוגרים עושים בתחילת הדרך – מדריך זה יעזור לכם להימנע מהטעויות הנפוצות ביותר שבלוגרים עושים, כך שתוכלו להתחיל את הבלוג שלכם בצורה נכונה.
  • איך להרוויח כסף מבלוג – מדריך זה יעזור לכם להבין את הדרכים השונות להרוויח כסף מבלוג, כך שתוכלו להתחיל להרוויח כסף מהבלוג שלכם בהקדם האפשרי.
  • איך כותבים בלוג – מדריך זה יעזור לכם לכתוב פוסטים איכותיים ומעניינים לבלוג שלכם, כך שתוכלו למשוך קוראים ולהפוך את הבלוג שלכם לפופולרי.