כולם מדברים על כמה הכנסה פסיבית היא היעד האולטימטיבי, אבל מה עם האפשרות לבנות קשרים פסיביים? כלומר, ליצור חיים שבהם אנשים חדשים, רעיונות והזדמנויות פשוט נכנסים לחיים שלך באופן טבעי, בלי מאמץ אקטיבי מתמשך.
כשאני מסתכל אחורה על השנים האחרונות, אני מבין כמה חשובה הייתה ההשתייכות שלי לקהילות שונות. בין אם זה קהילות של נוודים דיגיטליים, קבוצות מקצועיות, או שיתופי פעולה עסקיים – דווקא מהמקומות האלה נפתחו בפניי ההזדמנויות הכי משמעותיות. אנשים שזכרו אותי בזכות הכישורים שלי, אלה שהייתי איתם באינטראקציות אמיתיות, הם אלה שהביאו אליי את ההפניות הכי טובות.
לבנות קשרים באופן פסיבי – מה זה אומר אחי?
זה הרעיון של להיות חלק מקהילה, קבוצה, או סביבה מקצועית שמכניסה לחיים שלך אנשים מעניינים בלי שתצטרך לעבוד על זה יום-יום. זה יכול להיות למשל הצטרפות לחלל עבודה שיתופי (Co work), שבו פוגשים אנשים שמביאים איתם רעיונות חדשים והזדמנויות. אנשים באים והולכים במרחבים כאלה, וזה יוצר תשתית דינמית שבה יש לך תמיד צינור של קשרים חדשים.
למה זה חשוב לי (ולכם)?
בתור יזם, אני רואה עד כמה הקשרים האלה מובילים להזדמנויות משמעותיות – אם זה שיתופי פעולה, רעיונות לפרויקטים, השראה להתקדם קדימה ולקבל עזרה קטנה. אבל זה לא רק ליזמים. כולנו, ברמה כזו או אחרת, יכולים להרוויח מזה.
עם זאת, כמו הכנסה פסיבית, גם בניית קשרים פסיביים דורשת השקעה ראשונית ותחזוקה מתמשכת. זה לא קורה לבד – צריך להכניס את עצמך לסביבות הנכונות, להיות חלק מקהילה, ולתת לזה זמן להבשיל.
למה זה שווה?
בסופו של דבר, הדברים שנשארים אתכם הם החוויות האותנטיות והלמידה מאנשים מיוחדים. זה לא רק “כיף,” אלא משאיר חותם משמעותי שמלווה אותי הרבה זמן. ממש כמו בעסקים, גם כאן יש מחזורים: בונים, הורסים, מתחילים מחדש. אבל המיומנות לדעת לבנות מחדש היא חלק ממה שמגדיר הצלחה.
שינוי בגישה החברתית
אני מסתכל היום על מערכות יחסים חברתיות בצורה אחרת. כבר לא מחפש “היי” ו״ביי״ אלא מחפש חוויות שמוסיפות ערך אמיתי. זה יצר אצלי תחושת שפע חברתי שמאפשרת לי לחשוב בצורה רחבה יותר ולחפש חוויות עם מטרה גבוהה יותר.
חשבתם פעם על בניית קשרים בדרך הזו?
איך אתם מסתכלים על הדרך הזו?