איך כותבים בלוג?

איך לכתוב בלוג

בעידן שבו כולם יכולים לפרסם תוכן ברשת, מיליוני אנשים בוחרים לנצל את המדיום החזק הזה כדי לבטא את עצמם דרך כתיבת בלוג אישי. הקסם בכתיבת בלוג הוא היכולת ליצור תוכן ייחודי ואיכותי באופן עצמאי, תוך כדי גיבוש קהילה סביב נושאים הקרובים לליבנו. אבל איך בדיוק הופכים רעיון לבלוג מצליח? אענה על הכל במאמר הבא.

ראשית, אם אתם כאן ואין לכם עדיין בלוג לכתוב בו, להלן השלבים ליצירת בלוג.

שלבים ליצירת בלוג

1. בחירת נושא

הצעד הראשון הוא לבחור נושא לבלוג. אתם יכולים לכתוב על כל נושא שמעניין אתכם, בין אם זה נושא אישי, מקצועי, או סתם משהו שאתם אוהבים. אם אתם לא בטוחים על איזה נושא לכתוב, תוכלו לחשוב על הדברים הבאים:

  • מה אתם יודעים הרבה עליו?
  • מה אתם מתעניינים בו?
  • מה אתם רוצים לשתף עם העולם?

2. הקמת בלוג

לאחר שבחרתם נושא, אתם צריכים להקים בלוג. ישנן מספר פלטפורמות שונות שבהן תוכלו להקים בלוג, כגון וורדפרס, Wix, ועוד. פלטפורמות אלו מספקות לכם את הכלי הבסיסי להקמת בלוג, כולל תבניות עיצוב, מערכת ניהול תוכן, ועוד.

בלוג וורדפרס

ההמלצה שלי: הקמת בלוג בוורדפרס. 

ראשית, וורדפרס פשוטה לשימוש. גם אם אין לכם ניסיון בבניית אתרים, תוכלו להקים בלוג בוורדפרס תוך מספר דקות. 

בנוסף, יש כמה יתרונות בוורדפרס לעומת פלטפורמות אחרות כמו Wix:

שליטה וגמישות – וורדפרס מספקת שליטה מלאה על עיצוב האתר והתוכן שלו. אתה יכול להתקין תוספים וערכות עיצוב כדי להתאים אותו בדיוק לצרכים שלך. עם Wix יש לך פחות גמישות ואתה תלוי בתבניות העיצוב שלהם.

בעלות על התוכן – בוורדפרס אתה הבעלים של התוכן שאתה יוצר. עם Wix, התוכן קשור לפלטפורמה שלהם וקשה יותר להעביר אותו החוצה.

עלויות – הקמת אתר בוורדפרס היא לרוב זולה יותר מאשר ב-Wix, במיוחד אם אתה מארח את הוורדפרס בעצמך על שרת. עם Wix יש תוכניות מנוי שונות שעולות במחירן.

עכשיו שהבנתם למה לבנות בלוג בוורדפרס. אני מזמין אתכם למדריך המופרט שלי שבו אני מסביר שלב אחר שלב איך לבנות בלוג מ-0.

3. כתיבת פוסטים

לאחר שהקמתם בלוג, אתם יכולים להתחיל לכתוב פוסטים. פוסטים הם התוכן העיקרי של בלוג. הם יכולים להיות על כל נושא, אך כדאי שהם יהיו מעניינים, מועילים, או מעוררי מחשבה.

כאשר אתם כותבים פוסט, חשוב לשים לב לדברים הבאים:

  • כותרת מושכת: הכותרת היא הדבר הראשון שאנשים רואים, לכן חשוב שהיא תהיה מושכת ותגרום להם לקרוא את הפוסט.
  • מבוא מעניין: המבוא הוא החלק שיקבע אם אנשים ימשיכו לקרוא את הפוסט, לכן חשוב שהוא יהיה מעניין ומסקרן.
  • תוכן איכותי: התוכן של הפוסט הוא החלק החשוב ביותר, לכן חשוב שהוא יהיה איכותי, מעניין, ומועיל.
  • סיכום: הסיכום הוא החלק האחרון של הפוסט, לכן חשוב שהוא יסכם את התוכן בצורה ברורה וקצרה.

4. קידום הבלוג

לאחר שכתבתם מספר פוסטים, אתם צריכים לקדם את הבלוג שלכם כדי שאנשים יגיעו אליו. אתם יכולים לקדם את הבלוג באמצעות מספר דרכים, כגון:

קידום ממוקד חיפוש
קידום דרך מנועי החיפוש (SEO) הוא תהליך של שיפור הדירוג של הבלוג שלכם בתוצאות החיפוש. כאשר הבלוג שלכם מופיע גבוה בתוצאות החיפוש, יותר אנשים ימצאו אותו.

קידום באמצעות רשתות חברתיות
למי היום אין רשת חברתית? רשתות חברתיות הן דרך מעולה להגיע לאנשים חדשים ולמשוך תנועה לבלוג שלכם. שתפו את הפוסטים שלכם בפייסבוק, טוויטר, אינסטגרם, ועוד.

בניית רשימת דיוור
בנו רשימת דיוור של מנויים שרוצים לקבל עדכונים על פוסטים חדשים בבלוג שלכם. כך תוכלו לעדכן אותם כל פעם שיש תוכן חדש.

טיפים לכתיבת בלוג מוצלח

להעזר ב-AI בכתיבת תוכן: לא בושה

AI, או בינה מלאכותית, היא טכנולוגיה מתקדמת שיכולה לשמש למגוון רחב של משימות, כולל כתיבת תוכן. ישנם מגוון כלים ושירותים מבוססי AI שיכולים לעזור לכם לכתוב תוכן, החל מתוכנות שמספקות רעיונות לכתיבה ועד לתוכנות שמספקות טקסט מוכן לשימוש.

השימוש ב-AI בכתיבת תוכן יכול להיות דרך מעולה לחסוך זמן ומאמץ. עם זאת, חשוב לזכור ש-AI אינו יכול להחליף את היצירתיות האנושית שלנו. AI יכול לעזור לכם לכתוב תוכן מהיר יותר ויותר יעיל, אך הוא לא יכול ליצור תוכן מקורי וחדשני.

בסרטון הבא אני מראה איך אני משתמש בכלי AI שאני די מחבב ששמו Jasper עבור כתיבת מאמרים.

התחשבו בעדכוני גוגל E-E-A-T

עדכון זה, שהוצג בשנת 2019, הוא העדכון הגדול ביותר של גוגל לאלגוריתם החיפוש שלה מאז עדכון פנדה בשנת 2012. עדכון זה נועדו לשפר את איכות התוצאות החיפוש על ידי דירוג אתרים ועמודים המציגים תוכן איכותי, מהימן, ואמין.

ה-EEAT הוא ראשי תיבות של Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness. שלושת המרכיבים הללו הם קריטיים עבור דירוג גבוה בתוצאות החיפוש.

Expertise, או מיומנות, מתייחס לידע והניסיון של מחבר התוכן. אתרים ומאמרים המציגים מידע מאת מומחים בתחומם צפויים לדירוג גבוה יותר בתוצאות החיפוש.

Authoritativeness, או סמכותיות, מתייחס לאמינות ולמוניטין של האתר או המאמר. אתרים ומאמרים המגיעים ממקורות מהימנים ומוכרים צפויים לדירוג גבוה יותר בתוצאות החיפוש.

Trustworthiness, או אמינות, מתייחס לאמינות והדיוק של המידע המסופק. אתרים ומאמרים המציגים מידע אמין ומדויק צפויים לדירוג גבוה יותר בתוצאות החיפוש.

על ידי התחשבות ב-EEAT בכתיבה שלכם, תוכלו לשפר את הסיכויים שלכם להופיע גבוה בתוצאות החיפוש ולהשיג יותר קוראים.

לעוד מידע רשמי לגבי העדכון לחצו כאן.

הפיצו ערך

זה אולי נשמע מובן מאליו, אבל אם לא תספקו משהו שהקהל רוצה, הבלוג המוצלח שלכם פשוט לא יצליח. תנו לאנשים את מה שהם מחפשים והציעו ערך אמיתי לחוויית הגלישה שלהם באינטרנט. 

למה אני מתכוון?

ובכן, ערך מופגן בתוכן שאתם מפרסמים. אם התוכן שלכם אינו בעל ערך, אנשים לא יקראו אותו או יחזרו לקרוא עוד. חשבו באמת על מה שאתם מפרסמים ותנו לאנשים את מה שהם רוצים.

תמונות, תמונות ועוד תמונות

מי אוהב לקרוא בלוקים של תוכן? זה משעמם את העין.

אנשים אוהבים תמונות. כמה מהבלוגים הפופולריים ביותר בעולם כוללים אלמנטים רבים. השתדלו למלא את המאמרים שאתם כותבים במדיות ותנו לקהל דברים ליהנות מהם.

קראו עוד: 6 טעויות נפוצות שבלוגרים עושים בתחילת הדרך

ספקו קריאה קלה

מחקרים מראים שאנשים צופים וסורקים דפי אינטרנט במקום לקרוא כל פיסת עותק אחרונה. לכן, נסו לכתוב את המאמרים מותאמים לקריאה קלה ומהירה. כתבו רשימות בכל מקום אפשרי וחלקו את הטקסט. מנקודת מבט של SEO, אתם רוצים לכתוב לפחות 500 מילים של מאמר. אבל זה גם טוב להיצמד למספר הזה עבור הקוראים.

בסרטון הבא אני מרחיב עוד על נושא כמות המילים במאמר